Weblog 2 online

Vandaag terug gekomen van een mini vakantie in het mooie limburgse land. Even enkele dagen samen met de vrouw er tussenuit geweest. En nu even een momentje gevonden om een korte weblog te maken.

De kwekers heb ik zojuist gekoppeld. In de boxen gaat dat vrij vlot en zelden heb ik daar een koppel wat niet wil, of een duivin die gepikt wordt. Tevens zitten er 9 koppels op gewone bakken gekoppeld. Aangezien dit allemaal nieuwe koppels zijn zal hier wat meer werk aan zijn om alles gekoppeld en goed op de bak te krijgen. Maar met een paar dagen weten de meeste het vaak wel al, uitzonderingen daargelaten.

De duiven zijn goed voorbereid, de lampen branden al enkele weken en de duiven hadden zo’n 13 uur licht per dag. Dit drijf ik vanaf vandaag nog met een uurtje op. Tevens waren de duivinnen echt afgevoerd, sommige zelfs aan de lichte kant, wat ik graag heb overigens. Duivinnen die vet zijn leggen vaak moeizaam!

Aankomende week gaan we ook de jaarlingen en laatjes in de duivenkar zetten voor enkele dagen. Kwestie van leren eten en drinken in de mand en ook het meerdere dagen zitten moeten ze leren. En dan zullen over enkele weken de jaarlingen op het oude hok gaan om een bak te zoeken en te koppelen. Begin maart zullen dan ook de oude duiven er bij gaan en kunnen ze hun gang gaan. Omdat ik veel meer duivinnen heb dan doffers dit jaar zullen een aantal oude duivinnen aan late doffers gekoppeld gaan worden. En zullen er ook wat lesbo paartjes gespeeld gaan worden op de zlu vluchten.

Hieronder nog een paar filmpjes van enkele van de betere kwekers.

By |2019-02-03T17:52:57+00:00februari 3rd, 2019|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor Weblog 2