Nieuwe website online

16 januari was het dan eindelijk zo ver. Na een periode van voorbereiding de nieuwe website www.poorterpigeons.nl online.

Het eindresultaat mag er zijn vind ik, en ik breng bij deze nogmaals mijn complimenten over aan het team van Van Boxtel Reclame voor het bouwen van deze mooie website!

De bedoeling is om op deze website wat meer informatie te geven over mijn duiven, resultaten, nieuws en dergelijke meer.

Ook ga ik proberen om af en toe als een soort blogbericht iets te schrijven over het reilen en zeilen op de hokken hier. En om maar gelijk de koe bij de horens te vatten zal ik gelijk een klein stukje schrijven over de huidige stand van zaken op de hokken hier. En moet ik ook voor het eerst in deze nieuwe omgeving proberen werken……..

Na de operaties dit najaar en winter was de verzorging een tijdje heel basic. Nu het langzaam wat beter gaat merk ik dat de zin om aan de duiven te werken ook weer terug begint te komen. Momenteel zijn ze de neuromodulatie nog volop aan het afstellen en ik heb vertrouwen erin dat dit goed gaat komen en zie het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet.

Momenteel is alles nog vrij rustig op de hokken hier, de vliegduiven zitten nog steeds samen en zitten vanaf september nog steeds dag en nacht in de volières. Die voeren we licht momenteel met 50% gerst. De laatjes en de jaarlingen komen als het even kan iedere dag buiten. De oude duiven zitten al vast vanaf na Perpignan, echter die gaan we binnenkort ook voorzichtig weer opstarten en enkele malen per week de vleugels laten strekken. Het duurt nog wel een tijd voor het april is, maar zodra het jaar gewisseld is gaat het toch allemaal weer snel richting voorjaar vind ik altijd. De vliegduiven zullen we gaan koppelen begin maart, dan komen ze ook terug op de hokken. Zoals andere jaren zullen ze doodbroeden en begin april op weduwschap gaan tot ze herkoppeld worden voor de internationale vluchten. De vliegduiven zitten dus enkel de periode van april tot ca half mei op weduwschap en de rest van het jaar altijd samen. We gaan ze dit jaar ook voor het eerst verduisteren, omdat het voor Narbonne en Perpignan afgelopen seizoen moeilijk was qua pennenstanden. Afwachten maar wat dit wordt en ook weer wel spannend.

De kweekduiven zijn we inmiddels begonnen met bijlichten en ook de voeding hebben we wat aangepast en verzwaard. Deze gaan we koppelen ergens eind januari/begin februari wanneer het me uitkomt. Voor Barcelona werden in 2018 enkele samenkweken gedaan o.a. met Frans Bungeneers en tevens enkele aankopen gedaan. Hier gaan we proberen dit jaar voor het eerst wat meer jongen voor te kweken zo dat ook die basis wat breder wordt de komende jaren. Naast de vaste koppels voor de vluchten tot en met Perpignan.

Ik ga proberen na het koppelen een nieuw bericht te plaatsen, wellicht met een filmpje of een aantal foto’s er bij.

Als laatste voor ik afsluit wil ik nog jullie aandacht vragen voor de veiling dit ik momenteel heb lopen op Toppigeons, neem eens een kijkje op

https://auctions.toppigeons.com/Home/TppAuction/tabid/111/auctionId/1558/language/nl-NL/Default.aspx en

https://auctions.toppigeons.com/Home/TppAuction/tabid/111/auctionId/1559/language/nl-NL/Default.aspx

Als er vragen zijn, aarzel niet me te contacteren via info@poorterpigeons.nl

Geniet van het mooie weer en een mooie zondag nog!

By |2019-01-20T10:58:13+00:00januari 20th, 2019|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe website online en eerste blog