Stamopbouw2019-01-17T14:22:21+00:00

Stamopbouw

Op deze pagina geef ik u een korte uitleg over de huidige stamvorming.

De huidige kolonie draait hoofdzakelijk rondom drie duiven, Rainman, New Rainman en Levi.

In 2012 werd 1e Nationaal St. Vincent Zlu gewonnen door Rainman.
Deze werd gekocht als jonge duif bij BDS Team en gespeeld in Sluis. Rainman werd na zijn overwinning verkocht maar via een aantal kinderen loopt hij inmiddels als een rode draad door de huidige kolonie. Rainmans Jewel 105, First Son 106 en Rainmans Zemer zijn kinderen van Rainman welke inmiddels alle drie bewezen hebben zeer goede nakomelingen te geven in meerdere generaties.

In 2014 werd met sportvrienden AP Overwater en Piet de Vogel ook de Levi aangekocht van Aad Kuyt welke in 2013 een 1e Nationaal St. Vincent Zlu won op een keiharde vlucht met warm weer en kopwind.
Deze werd o.a. gekoppeld aan Rainmans Jewel 105 en een aantal kinderen van deze koppeling spelen inmiddels ook een grote rol in de verdere stamvorming.
Mr Balance, Bolletje en Levi 353 zijn kinderen uit deze koppeling die op zeer korte tijd al bewezen hebben kopvliegers te kweken.

New Rainman gekocht als jonge duif bij BDS Team en gespeeld in Sluis. New Rainman won als jaarling al gelijk een 9e Nationaal Agen Zlu. Op deze vlucht zat er een strakke westenwind en zaten alle vroege duiven voornamelijk aan de oostkant van Nederland. New Rainman presteerde het toen om als enige aan de westkant zich binnen de eerste 10 nationaal te klasseren. Een jaar later in 2015 won hij de 1e Npo Bergerac een vlucht met warm weer en kopwind. Na Agen 2016 werd besloten ook deze duif op de kweek te zetten, waar inmiddels de eerste mooie resultaten zichtbaar van worden. In 2018 werden o.a. een 4e Npo Issoudun en 36e Nationaal Agen Zlu behaald door nazaten van deze doffer.

Verder is er geïnvesteerd in de beste marathon duiven die er te vinden zijn om te kruisen tegen deze basis. Op de website zult u een voorstelling vinden van een aantal van deze duiven en hun achtergrond.